18 september 2016
16:00

Västerås IK P06:1

Referat: IK Franke P06 - Västerås IK P06:1

Idag fick grabbarna spela på en riktigt fin fotbollsplan. Råby IP bjöd på en gräsplan som var grön och slät överallt, även framför mål. Med tanke på Rocklundas skick är vi inte speciellt bortskämda med den typen av planer (som proffsen alltid får spela på…). Det var också en plan som var klart större än ”våra” 7-mannaplaner så det kändes spännande hur vi skulle hantera detta. Faktum är att killarna uppvisade en fantastisk fotboll där man utnyttjade den större planen med uppspel och passningar i både bredd och djup. Eftersom planen också var slät så blev även passningarna ofta perfekta och lättare att ta emot vilket var en fröjd att se som tränare.
Vi inledde lite trevande de första 5 minuterna då IK Franke låg på ganska intensivt och vi hade svårt att komma upp i planen även om passningarna satt som de skulle. Det lossnade dock ganska snabbt efter flera fina uppspel längs kanterna som avslutades med grymma inlägg från yttrarna och togs omhand av våra forwards som påpassligt fyllt på i straffområdet. 10 minuter in i matchen hade vi 3-0. Motståndarna började då ”snacka” en del men en stor eloge till våra killar som ”höll tyst” (för det mesta…). Vi fortsatte spela riktigt rolig anfallsglad fotboll hela halvleken och vågade rulla ut från målvakt till backarna som kunde gå längs kant och göra varierande uppspel vidare fram i laget. Vid halvtidsvilan var ställningen 6-2 till oss.
Andra halvlek fortsatte vi vårt fina passningsspel och våra effektiva avslut. Många målskyttar idag igen och extra kul när killarna vågar prova något nytt som att testa skott med ovana foten på långt avstånd och det blir mål. På slutet av matchen tar dock orken lite slut hos oss och de får bland annat en mycket märklig straff, tränarna i båda lagen såg ganska undrande ut…
Slutresultatet 9-5 till oss gör att vi fortsätter gå igenom nivå 1 serien med enbart vinster! Tack killar för en kul och underhållande match!